Üdvüzöljük a Vidákovits Ékszermanufaktúra honlapján!

Üzletünk címe:
1036. Budapest, Bécsi út 85.

Telefon:
06-1-2508-116

e-mail:
info@vidakovitsekszer.hu
Nyitvatartás:

Hétfő-Péntek: 10-18;

KARÁCSONYI IDŐSZAKBAN
Szombat-Vasárnap: 10-16;

között várjuk régi és leendő ügyfeleinket.

A hónap köve: A GYÉMÁNT


KEMÉNYSÉG: 10
FAJSÚLY: 3,52 g/cm3

KRISTÁLYRENDSZERE: köbös

KÉMIAI
ÖSSZETÉTEL:C


Az ötvösség története az őskorban kezdődött. Az i.e. 4. évezredből ránk maradt aranyékszerek még igen kezdetlegesek voltak, kalapálással készültek és még nem használtak forrasztást. Az i.e. 3200-ból származó sumer királysírok aranyleletei már cizellálással és forrasztással készültek. A forrasztóberendezés egy fúvócső volt, amellyel a kovácstűz lángját a forrasztandó tárgyra irányították.
Az ókorból fennmaradt ötvösemlékek azt bizonyítják, hogy már az i.e. II. évszázadban olyan technikai fejlettségi fokon volt az ötvösipar, amelyet évszázadokkal később sem tudtak felülmúlni.
A középkorban elsősorban a zománcozás technikája, illetve a kéziszerszámok készítése fejlődött. A tárgyak előállításának technikája azonos volt az ókor utolsó időszakában használtakhoz. Komoly fejlődés mutatkozott a tárgyak külső formájának kialakításában.
Az újkorban a fejlődés felgyorsult a forrasztási technika tökéletesedésének köszönhetően. A fémkohászat fejlődése újabb és újabb forrasztóanyagok előállítását tette lehetővé. A tárgyak előállításához szükséges alapanyagokat - lemezek, huzalok - még mindig kalapálással állították elő.

Tudta Ön?:

*Az arany igen lágy fém, rendkívül jól nyújtható. 1gramm aranyból 200 méter hosszú huzal készíthető.

*Az aranyfüstlemez 0,0001 mm vékony! Ez már olyan vékony, hogy a világosság felé tartva a fénysugarak zöldeskék színnel áttetszenek rajta.

*Az arany jól vezeti a hőt és a villamosságot.


14 karátos arany ékszerekSárga aranyból készített citrin és briliáns köves medál.Citrin és briliáns köves fehér arany medál.Öt soros sárga és fehér arany, gyöngyökkel és briliáns kövekkel díszített lánc.


18 karátos arany ékszerek

Sárga arany fülbevaló, opál- és briliáns kővekkel.


Karikagyűrűk és egyéb esküvői

kiegészítők

Még nincs szöveg...Keresés a honlapon